duminică, 21 mai 2017

In Bucatarie: Ciocanele de pui marinate, la cuptor

Hello,hello!
Nu va asteptati, nu? Sa ajungem si in bucatarie...
Ei bine, mie imi place sa descopar retete noi si cand am timp, imi place sa le testez.

As vrea sa regasiti si voi la mine pe blog astfel de retete si sper ca acesta rubrica sa nu va "sperie" si sa nu va faca sa plecati.

Da, recunosc ca rubrica a fost influentata si de participarea mea in campania de testare Buzz Store si Vegeta: Condimente lichide. Marturisesc totusi ca de ceva vreme cochetam cu aceasta rubrica si imi doream sa filmez videoclipuri. Insa logistica nu este tocmai usoara si calitatea filmuletelor nu este cea pe care mi-o doresc. Incet,incet sper sa ajung unde mi-am propus :-P

Astfel, reteta de astazi are in prim plan folosirea unuia dintre condimentele lichide primite in kit-ul BuzzStore.
Am folosit varianta cu usturoi pentru marinare.

Ingrediente:
- aprox. 1 kg de ciocanele
- condimente pentru marinare cu usturoi Vegeta x 2 pliculete (un pliculet este suficient pentru o cantitate de 500 gr de carne/peste)
- Ulei de masline
- susan negru

Vi se par putine? Ei da, doar atat a fost nevoie ;-)

Mai jos este filmuletul cu pasii din reteta, dar nu va ingrijorati, am sa ii las si aici scrisi.


Intr-un bol am turnat primul pliculet Vegeta pentru Marinare (varianta cu usturoi).
Am crestat ciocanelele pe ambele parti pentru a putea patrunde in adancime sosul de marinat. Unele ciocanele le-am curatat de piele.

Am amestecat ciocanele in bolul in care se gaseste condimentul pentru marinare.
Am turnat al doilea pliculet peste ciocanele.
Le-am amestecat inca odata.
Am lasat la marinat 30 de minute.

Intr-un vas de yena cuprinzator, uns cu ulei de masline, am asezat ciocanelele.
Peste am turnat condimentul de marinare ramas in bol.

Am presarat susan negru peste ciocanele.
Am dat la cuptor, la trepata maxima de incalzire, pentru aprox. 20-30 de minute (sau pana se rumenesc).

Am servit cu salata de patrunjel si rosii.

Nu va faceti griji, condimentul lichid are tot ce ii trebuie, nu trebuie sa sarati si piperati in prealabil ciocanelele.

Aroma acestora a fost foarte placuta, iar impreuna cu salata de patrunjel (care este un pic acrisoara) ciocanelele au mers de minune!

Voi cum ati fi gatit carnea de pui cu acest condiment pentru marinare? Sau ati fi folosit alt tip de carne?

See u Soon!