miercuri, 22 octombrie 2014

Calator: Londra Partea a II-a

Hello,Hello!

Asa cum v-am promis in prima parte  revin cu impresiile din calatoria mea in Londra.

Vizita la Madame Tussaud a fost mult asteptata.
Muzeul este situat in apopierea statiei de metrou Baker Street si aranjat pe mai multe nivele. Dupa ce urci scarile (si pe stanga si pe dreapta sunt scari) esti inivtata sa urci in liftul care te duce la punctul de pornire al vizitei in galerie.
Vedetele te asteapta cuminti sa faci un selfie.

Se regasesc multe vedete, pot numi: Emma Watson, Victoria si David Beckham, Julia Roberts, Orlando Bloom, Ryan Gosling, Robert Pattinson (o copie nu foarte reusita), George Cloony, Morgan Freeman, BranJelina, cateva vedete de film indiene etc. sau alte vedete.
 Sunt prezente si divele clasice de la Hollywood, Audrey Hepburn sau Marilyn Monroe.
 In urmatoarea galerie facem cunostiinta cu personajele Disney,
Ca ulterior sa intram pe taramul muzicii:


Nu au lipsit nici personajele importante precum Dalai Lama, Nelson Mandela, Papa sau Patriarhul Constantinopolului, Putin, Churchill  sau Obama:
Calatoria merge spre partea de sport unde vedete precum Beckham, Hammilton, Ronaldo,Pele, Boris Necker si Nadal te asteapta.
Nu lipseste nici familia regala sau Printesa Diana.
Drumul se continua cu zona horror - Hitchcock dand startul. Sutem condusi in galeria care prezinta metodele de torturare si intr-un labirint de camarute intunecate cu actori ce au meseria de a ne speria.
Urmeaza o scurta prezentare a istoriei Angliei printr-un "tren"de masinute-taxiuri londoneze foarte frumos expus.
In final suntem invitati la un mic filmulet 4d cu efecte superbe, care mi-a placut la nebunie.

Dupa vizita la muzeu am pornit pe jos spre centru, oprindu-ne prin Regent Park si o scurta vizita spre Gradina Zoologica pe care nu am vizitat-o (bilete la poarta 23-26 de lire, daca vrei sa faci si donatie), insa am reusit sa zarim girafele.



Am vizitat si British Museum - unul din cele mai vechi muzee din lume, cu colectii variate, de la mumii si obiecte romanice, pana la colectii de portelanuri chinezesti , cu un numar total de aprox. 90 galerii.



Nu l-am studiat foarte intens fiind si foarte mare, iar picioarele noastre nu ne mai ajutau.
Urmatoarea zi avea loc schimbarea de garda la Buckingham (iarna se face din 2 in 2 zile), asa ca la ora 10 eram deja in fata palatului. Procesiunea incepe la ora 11.15, dar este foarte mare aglomeratie.
Din pacate am prins o vreme proasta, a plouat destul de tare pana aproape de ora 11.30, ca intr-un final sa iasa soarele stralucitor.




Pozele sunt facute spre sfarsitul ceremoniei, cand soarele s-a gandit sa isi faca aparitia.
Recunosc ca nu am fost impesionata de aceasta schimbare (avand in vedere si vremea, si marea inghesuiala).

Am pornit pe jos spre Natural History Muesum , trecad prin cateva cartiere foarte "posh" (clasa inalta), unde, bineinteles, ne-a prins o ploaie torentiala care ne-a udat rau de tot (cu toate ca aveam pelerina si umbrela). Dupa vreo'20 de minute a iesit soarele, again!

Mi-am dorit sa vizitez Natural Science Museum , care e cel mai frumos si educativ muzeu in opinia mea. Nu m-am plictisit si am avut ce vedea.
La intrarea in muzeu te intampina fosila unui dinozaur. 
Am inceput prin a vizita galeria dedicata acestora unde au cateva modele mecanice de dinozauri, printre care faimosul T-Rex.



Au galerii cu animale impaiate (un loc minunat sa iti inveti copiii animalele) si au o sectiune fascinanta despre corpul uman, cu multe jocurii si panouri explicative prin care copii pot invata. Am fost fascinata.


Sa nu mai spun ca au o sectiune destinata vulcanilor si cutremurelor unde au creat o camera ce simuleaza cutremurul din 1995  de la Kobe. Fascinant!!!
Ziua s-a incheiat mai devreme ca cele de pana atunci (undeva in jur de ora 18),de abia asteptam sa ajungem sa ne schimbam incaltamintea.

Am reusit sa vizitam si Cambridge-ul in calatoria noastra. Am plecat dimineata de la Victoria Coach Station cu National Express (un drum de 2 ore). Recomand sa va achizitionati biletele online (sunt mai ieftine) si cat mai devreme posibil, avand sansa sa prindeti bilete incepand cu 6 lire. Cu cat le cumparati mai aproape de data plecarii, cu atat creste pretul.
Cambridge este un oras superb, plin de tineri si biciclete, am fost incantate.
Campusul se viziteaza contra cost, si cred, doar curtile.
Ploaia nu ne-a ocolit nici aici, dar deja ne obisnuisem cu ea.
Ne-am plimbat prin parc, unde vacutele stateau la umbra, iar noi am reusit sa ne facem cateva prietene (ratuste).

Am luat masa la o terasa superba, pe malul raului, unde am mancat un burger gustos (sau poate ne era foame ☺).

 ↑ vedere de la terasa
↑terasa
Nu lipsesc magazinele importante in acest campus, asa ca ne-am clatit ochii prin ele. Recunoscs, poti pierde ore in sir in magazinele lor. Prietena mea a fost incantata de multitudinea de magazine cu imbracaminte montana, desi ei nu au forme importante de relief in acest sens, prefera sa foloseasca hainele destinate acestui sport/hobby, cu precadere din cauza vremii capricioase.
Spre seara a inceput sa bata un vant puternic si s-a lasat racoare, de abia am asteptat sa ne suim in autocar sa ne intoracem in Londra. Am ajuns destul de tarziu (in jur de 11) deoarece autocarul a  plecat mai tarziu decat era programat.

Vineri am avut vreme superba si am vizitat Tower of London (de afara, nu am intrat) si Tower Bridge.


Si am mai facut o plimbare in centrul Londrei, Covent Garden si Soho (unde am mancat o mancare chinezeasca super gustoasa, portiile fiind mari) unde , fiind vineri, atmosfera era foarte animata.
Puburile au zone special amenajate in imediata apropiere unde clientii isi beau berea (se duc, o cumpara de la bar, apoi ies cu ea afara si stau in picioare de vorba si o savureaza). Am fost incantate de acest aspect.

Vacanta noastra a fost frumoasa, o vacanta in care am facut cunostinta cu vremea tipic englezeasca, in care am vizitat ce ne-am propus, in care am lasat si pentru viitoare vizite obiective. A fost un concediu frumos.
Am avut gazde minunate si le multumim pentru cazare .

Recomand sa va stabiliti (cat de cat) de acasa planul de bataie pentru vizitele ce vreti sa le faceti, iar daca aveti acces la internet in dimineata silei respective sa revizuiti traseul. E bine sa grupati obiectivele. Recomand achizitia biletelor online, fiind mai ieftine.
Desi nu am avut (iar la prima vedere pare scump), va recomand sa achizitionati London Pass care permite accesul la muzee, galerii, plimbari pe Tamisa si chiar au variante cu transport inclus. Pentru mai multe detalii puteti accesa pagina oficiala - AICI.

E un oras scump daca il compari cu preturile noastre sau faci conversia in lei, dar cred ca poti fii cat decat cumpatat si merita vizitat.

Daca aveti intrebari va raspund cu cea mai mare placere.

In urmatoarea postare va prezint "bunatatile"cumparate in Londra.

See U Soon!